Nieuws

Vanaf vandaag kan er ingeschreven worden voor de 9e editie van OpdePedalen en de 3e editie van OpdeVoeten.

Persoonlijke pagina van:

BLOG

21-01-2017 10:33
Job

 

Waarom doe ik mee:

Onze dochter Mariëlle was op 30 augustus 2013 bevallen van een mooie jongen Job.

Schoonzoon Jelle en onze dochter waren trots en wij als Opa en Oma uiteraard ook. Helaas is Job na 9 dagen ten gevolgen van een Hypo Plastisch Linker Hartsyndroom op 9 september 2013 in het Sophia ziekenhuis overleden. Helaas is bij een ander ziekenhuis een fout bij de 20 weken echo gemaakt want toen hadden ze vermoedelijk kunnen zien dat zijn hartje niet volgroeid was en had het leed minder geweest. In veel gevallen wordt de zwangerschap bij 20 weken afgebroken. Onze dochter en schoonzoon hebben na de diagnose besloten om Job niet meer te laten behandelen omdat de kans heel groot was dat Job er na hele grote operaties er niet meer zou kunnen zijn of dat hij een kasplantje zou kunnen worden. Moedig en sterk hebben jonge ouders toen deze keuze gemaakt en wij hadden daar heel veel respect voor. Het verliezen van ouders, mijn schoonvader, zwager, schoonzus en broer was zwaar en het overkomt ons allen, maar het verdriet wat toen hebben gehad is het ergste wat wij ooit hebben meegemaakt.

Op 23 oktober 2014 is onze lieve kleindochter Tess geboren en wij zijn heel blij dat alles nu wel goed gaat. Met Tess is het verdriet van het verlies van Job iets minder maar Job zal altijd in ons hart aanwezig zijn. Het verlies van Job ons ventje was erg groot en tijdens een herdenking dienst in Sophia waar Job zijn naam werd genoemd hoorden wij dat er veel kinderen aan kanker waren overleden. Tijdens de bijeenkomst was er een verhaal dat een vader tegen zijn twaalf jarige dochtertje moest gaan vertellen dat vanwege de gevolgen van de vreselijke ziekte kanker ze niet lang meer te leven had. Het verhaal wat de vader vertelde deed alleen al pijn om te horen dus of het nu kinderen of volwassenen zijn.

De afgelopen drie jaar heb ik samen met het team Vrienden tegen Kanker via diverse activiteiten mij ingezet in de strijd tegen kanker. Na drie jaar de Alpe ‘Huzes beklommen te hebben vond ik het tijd om iets te gaan doen voor Make a Memory. Twee dagen voordat Job overleed werden wij verrast door deze stichting. Van Job is er toen een schitterende fotoreportage en voetafdrukjes gemaakt. De foto’s van Job staan op het bureaublad van onze pc, in onze kamer maar vooral in ons hart en daar zijn wij de stichting Make a Memory nog steeds dankbaar voor.

Job heeft mij in gedachte de Alp du Huzes opgeduwd en ik weet zeker dat hij dit weer gaat doen om Mont Ventoux te gaan beklimmen.