Nieuws

Vanaf vandaag kan er ingeschreven worden voor de 9e editie van OpdePedalen en de 3e editie van OpdeVoeten.

Persoonlijke pagina van:

BLOG

17-07-2017 10:01
Berg op!

Hoe train je voor een beklimming van de Ventoux in ons vlakke landje? Je gaat een keertje naar Limburg, hellingen proeven. Zo gezegd zo gedaan! Gisteren naar omgeving Vaals om de helling bij Camerig te bedwingen. Lekker steile stukjes, en rappe afdalingen! Veel geleerd, vooral rustig beginnen, en een lekker ritme vinden. Het hoeft niet hard te gaan, als je maar boven komt.

En ik ben boven gekomen! En wel 3 keer ook! En dat ging gewoon lekker. Dit leert me wel om nog beter voorbereid aan de beklimming van de Ventoux te beginnen op 25 september. En overtuigd dat ik het ook ga halen. Maar wel lekker op het gemakkie, niet te hard van stapel lopen, maar gewoon lekker fietsen. En al gaat het dan straks niet zo hard, ik weet zeker dat ik boven ga komen!

13-07-2017 08:38
Pecha Kucha

Afgelopen dinsdag afdelingsbijeenkomst van mijn werk. Hier heb ik, naar analogie van Ed, een pecha kucha gehouden over "de bedoeling en het maken van herinneringen". Voor wie niet weet wat een pecha kucha is, 20 dia's in een power point, waar je 20 sec per dia over kunt vertellen. Ondertussen loopt je presentatie gewoon door. En dat betekent gas op de plank, zeker al sje veel te vertellen hebt!

Uiteraard ging het hier over op de pedalen en Make a memory. Na de presentatie mijn bidon rond laten gaan, die werd enthousiast gevuld door  mijn collega's. Weer een mooi bedrag voor deze prachtige stichting. En inmiddels staat de teller al ruim boven de € 1000, dus we gaan ervoor!

27-06-2017 13:29
Het geld stroomt binnen!

Vorige week het eerste overzicht van de donaties naar aanleiding van mijn oproep op fb. Tjemig! Dit is fantastisch! Wat een lieve en toffe collega's en vrienden heb ik! En ook mijn schoonvader niet te vergeten, die zijn netwerk heeft ingezet en waar de gelden nu ook van binnen stromen voor Stichting Make a Memory.

En wat een geweldige en hartverwarmende reacties!

Mijn schoonvader gaf het al aan: Jij zult die berg op moeten, want het sponsorgeld ga jij bij elkaar krijgen. En hij heeft gelijk! Ik ben al bijna bij het minimum bedrag, nog een rondje langs de collega's met de collecte(bidon)bus en ik kan mee!

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij, elke euro is er 1!

15-06-2017 11:30
Mijn motivatie

Zou ik nog bijna vergeten te vertellen waarom ik dit doe:

Zomer 2016. Daar stond ik, met manlief en mijn 2 gezonde kinderen op de top van de Mont Ventoux. Met de auto naar boven gereden, veel fietsers gepasseerd onderweg. Kijkend naar die kanjers die de laatste meters onder de kenmerkende rood met witte zendmast aflegden naar de top, om daar huilend hun familie en vrienden in de armen te kunnen vallen. Kippenvel!

Verwonderd en geëmotioneerd door deze prachtige individuele prestaties van al die mensen nam ik het besluit om ook op de fiets deze kale berg te gaan beklimmen.
Een mooie racefiets aangeschaft, lekker trainen, maar nog wel een beetje zonder vaststaand doel.

Totdat ik bij “Mensen van Veldhoven – Live” Ed van Schaik, de mede oprichter en voorzitter van Stichting Make a Memory zag spreken. Gepassioneerd vertelde hij over zijn werk en zijn Stichting.
Make a Memory biedt troost aan ouders van overleden kindjes door hen waardevolle herinneringen te geven. Dit doen ze 24/7 met 150 fotografen, ze gaan 800 keer per jaar op pad en fotograferen ruim 800 kindjes per jaar in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar.

De foto’s bieden de ouders troost en een blijvende herinnering en kunnen wezenlijk helpen bij de verwerking van het verlies van hun kindje. De fotografen werken belangeloos en hun werk onderscheidt zich in positieve zin technisch en inhoudelijk van de foto’s die ziekenhuispersoneel en ouders zelf kunnen maken.

Voor de ouders zijn er geen kosten verbonden aan het ontvangen van foto’s van Make a Memory. Alle onkosten worden gedragen door sponsoren, donaties en schenkingen.

Eén keer per jaar organiseert de Stichting een sponsorloop en –rit naar de top van de Mont Ventoux. Op de vraag wie mee wilde in 2017 stak ik spontaan mijn hand op!

Ik ga het doen! 25 september 2017 staat de rit gepland! Met “Op de pedalen” ga ik 22 km de berg op fietsen voor deze prachtige Stichting. Met als doel geld inzamelen voor deze fantastische mensen, zodat zij hun werk kunnen blijven doen om mensen een blijvende herinnering aan hun verloren kindje te kunnen geven. Lisa gaat in gedachten mee.

En ook gaan mijn gedachten ongetwijfeld uit naar Stijn, kindje van mijn collega Lianne. Het enige kindje van een premature drieling, dat het helaas niet gered heeft. Te zien wat de foto's die Make a Memory van hun heeft gemaakt doen voor hun gezin, en hen helpen bij de verwerking, dat is waar ik het voor doe.

13-06-2017 11:00
We zijn van start

Gister oproep op facebook geplaatst, en dat heb ik geweten! Super toffe reacties, zelfs vanuit Zuid- Amerika!

Kippenvel en traantjes bij de reactie van mijn collega, die dankzij Make a Memory afgelopen zaterdag nog een mooie herinnering kon toevoegen aan het verlies van haar zoontje. En, hoe toevallig, ook nog blijkt dat de geboortedag van haar kindjes ook de dag is waarop ik de berg ga beklimmen! Vanochtend gelijk een knuffel aan haar uitgedeeld!

Al die hartverwarmende reacties maken dat ik steeds meer zin krijg in de rit! Positieve energie die ik straks op die berg hoop in te zetten!

Pages