Laatste Nieuws

BEREIKBAARHEID TOP MONT VENTOUX

Kijk voor meer informatie onder het tabblad Nieuws

 

-------------------------------------

 

 

Wij zijn nu ook op Instagram te vinden onder https://www.instagram.com/opdepedalen_opdevoeten_2020/

Like ons en blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws

Persoonlijke pagina van:

BLOG

04-09-2018 20:44
bijna zover

Nog ruim twee weken te gaan en dan is het zover. De voorbereidingen zijn zo goed als klaar. De afgelopen weken kon ik in verband met vakantie zonder fiets-optie niet fietsen, maar van zwemmen en voetballen krijg je ook sterke benen (toch?). Afgelopen weekend heb ik mijn eerste rit weer gemaakt, heerlijk.

Ik krijg veel positieve reacties uit de omgeving op de komende tocht. Mensen wensen me succes en sterkte. Ik ben er klaar voor om deze berg te beklimmen. 

07-06-2018 13:20
Trainen

Vorige maand heb ik de eerste echte hoogtemeters gemaakt op Gran Canaria met Picos las Nueves als hoog(s)te punt (2100m). Er zijn vele manieren om er heen te rijden, met veelal een wat trage aanloop en dan steilere stukken. Het binnenland is erg mooi en over het algemeen rustig.

In de afgelopen weken waren de omstandigheden in Nederland ook goed om te trainen voor de Mt Ventoux. Er waren dagen dat het bijna net zo warm was als in Zuid Frankrijk en er was ook harde wind. De omgeving Groningen blijft toch erg vlak waardoor de training helaas toch wat anders verliep dan lekker hoogtemeters fietsen. 

Afgelopen weekend waren we met de vereniging voor fietsende gynaecologen  in Maastricht en omgeving, waar we de gewenste hoogtemeters wel weer hebben kunnen maken. We hebben ook de ongewenste stortbuien van de ardennen meegemaakt maar bij 24 graden was dat eigenlijk prima te doen. 

Voorlopig zal ik lekker doorfietsen en af en toe wat heuvels opzoeken. Ik wens mijn mede-fietsers een goede voorbereiding.

 

 

 

03-04-2018 19:20
Achtergrond van deelname.

Als gynaecoloog werkzaam binnen de verloskunde worden we helaas regelmatig geconfronteerd met sterfte rondom de geboorte. Het is niet te verwoorden wat een verdriet dit met zich meebrengt. Dit is de drijfveer voor onze Vereniging Fietsende Gynaecologen Nederland (VFGN) om jaarlijks een of meer afgevaardigden met deze belangrijke sponsortocht mee te laten gaan. Dit jaar kunnen Wessel Ganzevoort en ik ons de berg op zwoegen namens de VFGN.

Ik ben werkzaam als gynaecolooog in het Universitair Medisch Centrum Groningen en reeds tijdens mijn studie ben ik begonnen met wetenschappelijk onderzoek naar sterfte rondom de geboorte. Het onderwerp heeft me nooit los gelaten en in 2009 ben ik gepromoveerd op het proefschrift 'on perinatal pathology', dat gaat over sterfte rondom de geboorte. 

Ook nu doe ik wetenschappelijk onderzoek en ligt de focus meer en meer op de mogelijke preventie. We doen onder andere onderzoek naar afwijkingen in de moederkoek die leiden tot groierestrictie en uiteindelijk mogelijk sterfte. We zijn op zoek naar de mogelijke behandelingen om sterfte te voorkomen. Dit onderzoek doe ik veelal samen met Wessel Ganzevoort uit het AMC (de andere afgevaardigde van de VFGN). 

Stichting Make a Memory maakt het haast onmogelijke mogelijk: in een afschuwelijk verdrietige tijd een mooi beeld maken van de liefde van de ouders voor een overleden kind. Het is van onschatbare waarde deze beelden te hebben van de spaarzame tijd samen. Daarom draag ik graag bij aan het in stand houden en hopelijk uitbreiden van deze stichting.