Programma

Algemeen
'Op de Pedalen/Voeten' heeft als doel om de top van de Mont Ventoux te behalen via de beklimming vanuit het dorp Bedoin. Uit ervaring is gebleken dat de deelnemers verschillende fiets- en wandelniveaus hebben en weten we dat het beklimmen van een berg als de Mont Ventoux iets anders is dan fietsen of wandelen op een vlak parcours of een berg in bijvoorbeeld Zuid-Limburg.
Met deze verschillende niveaus en ervaringen zal rekening worden gehouden gezien de frequentie en routes die worden gefietst en gelopen ter voorbereiding op de klim.
Veel is mogelijk in de dagen vooraf: van een eenvoudige warming-up rond Bedoin tot, voor de meer ervaren bergfietser of wandelaar, in drie dagen tijd vanuit verschillende routes de top van de Mont Ventoux bereiken!

Het hieronder beschreven programma is een indicatie. Hier kan door de organisatie van worden afgeweken indien de omstandigheden daar aanleiding toe geven.

Vrijdag 20 september
Wij verwachten jullie op vrijdagavond 20 september tussen 18.00 en 20.00 uur op het kerkplein in Westerhoven. Nadat alle bagage en alle fietsen in de bus zijn geladen zullen we rond 21.00 uur vertrekken, uitgezwaaid door de achterblijvers.

Zaterdag 21 september
Zaterdag rond het middaguur worden we verwacht in Bedoin.
Tijdens ons verblijf is er alle dagen een briefing waar het dagprogramma en overige belangrijke zaken aan de orde zullen komen.
Voor de zaterdagmiddag zijn er diverse fiets- en wandelroutes uitgezet van verschillende niveaus. Afhankelijk van je ambitie kies je een route. Voor de fietsers die een echte uitdaging willen bestaat vandaag al de mogelijkheid de Mont Ventoux vanuit Malaucène te beklimmen. Bij terugkomst zullen soigneurs klaar staan om lichaam en geest te verzorgen.

Zondag 22 september
In de ochtend zullen we gezamelijk via Gorges de la Nesque naar Sault fietsen. Een kleine 30 kilometer slingeren door een glooiende riviervallei met prachtige vergezichten op het natuurschoon en natuurlijk de Mont Ventoux. De wandelaars lopen een verkorte route. Daar aangekomen zullen we met z'n allen lunchen. Na de lunch kan iedereen een route terug naar Bedoin kiezen die bij zijn of haar mogelijkheden past. Voor de 'die hard' fietsers kan vandaag een deel, of de gehele beklimming, van de Mont Ventoux vanuit Sault worden gefietst.

Maandag 23 september
Maandag is DE dag. Goed uitgeslapen en na een stevig ontbijt en een opwarmrondje wordt in de ochtend het startschot gegeven. Op naar de top! Voor de één een makkie, voor de ander een hele prestatie. Sportief en symbolisch gaan samen. Iedereen fietst of loopt met zijn eigen gedachten en herinnering in zijn rugzak naar boven. Maar allemaal voor hetzelfde goede doel: Stichting Make a Memory!
's Avonds is er nog een gezellig samenzijn waar we onze ervaringen en emoties kunnen delen. Na het inpakken van de bagage zullen we weer in de bus stappen om op dinsdagmorgen weer in Nederland te arriveren en onze ervaringen aan de thuisblijvers kunnen vertellen!